2011. december 16., péntek

Apró kis ajándék


Sziasztok :)
Szeretnél kézzel készített ajándékkal meglepni valakit, de nem jut eszedbe semmi, ami gyorsan kész van, de ugyanakkor aranyos, cuki is egyben? Akkor ezt pont neked találták ki :)

Nálunk a Kofola reklámban volt benne egyszer ez a nagyon édes baba, aminek a neve "Panáčik Kofola", de mi csak "Čudo"-nak hívjuk őket.

Szükséged lesz egy deszkára vagy lécre.

Kellenek szögek is, és okos ötlet, ha előtte berajzolod nagy vonalakban a baba testrészeit, vigyázva, hogy egyforma legyen a két keze és a két lába.

A pamut nélkülözhetettlen. Mint ahogy a gombok is.


Ez az, amivel dolgozni fogok, ebből lesz a baba teste.

Most pedig hozzálátok körbetekerni a szögek körül a madzagot. A feje felett hagyok egy kis masnit, hogy majd a babát fel tudják akasztani.

A kezei és a lábai "találkozásánál" pedig sokszor áttekerem a madzagot, alul és felül is, hogyha majd kiszedem a szögeket, ne essen széjjel.


Majd pedig a kezeit és a lábait is külön-külön szépen "bemadzagolom", ahogy a képen is látható.




Ezután kiszedem a szögeket, és így kéne kinéznie:


A fejecskéjét tovább folytatom, már szögek nélkül, vigyázva, hogy ahol az arcocskája lesz, ott szép egyenletesen osszam el a madzagot.

Besegítek a ragasztópisztollyal, hogy nehogy szétjöjjön a fejecskéje.

Ahol pedig elvágtam a madzagot, azt a szálat előrevezetem és ügyesen a szeme mögé rejtem. Ragasztóval két kis pöttyöt nyomok a fejére, majd gombot teszek rá, és már készek is a szemecskéi.


A kiválasztott pamutból szépen elkezdem megformálni a ruhácskáját. Először a derekát tekerem körbe a zöldes pamuttal, majd pedig keresztbe, egyszer az egyik, majd a másik keze körül, majd pedig a karjain is végig.



A másik, lila pamutból lesz a ruhája többi rész. Csinálok két kis kantárt, mintha az tartaná a szoknyácskáját. A lila pamutot körbetekerem a derekán, majd pedig ismét az egyik-másik keze körül, így elérve a kantár-hatást.

Mivel most lány Čudo-t csinálok, a lába közé szoktam tenni egy gombot, vagy valami hasonló nagyságú dolgot, hogyha majd a szoknyáját teszem rá, és a pamutot tekergetem körbe a lábain, azok ne csússzanak össze. Ha fiút csinálunk, csak kövessük a mozdulatokat, körbetekergetjük a lábacskáit is a pamuttal.


Már csak egy kis gombbal feldobom a ruhácskáját, és jöhet a haja.


A levágott, hajnak szánt pamutnak a közepét megkötöm, és feldíszítem azonos színű lila masnival. Ha szerenénk, a haját befonyhatjuk. A fiút csinálunk, akkor haj nem is szükséges.

És íme :)



By D.

1 megjegyzés:

  1. Olyanok mint a voodoo babák. :D
    nehogy egyet csinálj az én képmásomra. :P

    VálaszTörlés